Inloggen

X

In eerdere blogs heb ik het gehad over waar je afbeeldingen kunt vinden, wat voor afbeeldingen, en vaag iets over de benaming ervan. In deze blog ga ik het hebben over de optimale afbeelding voor je SEO, dus je zoekresultaten. Ik ga je een paar tips geven.

1.Relevantie

Zorg ervoor dat je afbeelding relevant is voor het artikel dat je schrijft. Als je een artikel over Bill Gates aan het schrijven bent, en er zit een afbeelding bij, dan is een naam zoals DSCF1114.jpg niet echt handig. Een hogere relevantie is goed voor je vindbaarheid en daarbij hoort uiteraard een goede benaming van de afbeelding. Dus 'BillGates.jpg' zou al veel logischer zijn. Probeer dit gewoon consequent te doen, en verval niet in het gemak van niet doen.

2.Gebruik geen _underscores

Dubbel klik eens op dit woord: afbeelding_seo. Je zult zie dat het hele woord oplicht. Ook al heb je twee woorden als inzet genomen, die gescheiden door een underscore, toch zal Google dit oppakken als 1 woord. Probeer nu hetzelfde eens met afbeeling-seo. Dan zul je zien dat het eerste deel of al naar gelang je hebt geklikt op het tweede deel, het tweede deel zal worden geselecteerd. Precies. En-dat-is-ook-de-bedoeling! Door gebruik te maken van meerdere woorden en die te scheiden door een hyphen (een minteken) kun je meer SEO waarde geven aan je afbeelding.

3.Optimaliseer je afbeelding

Hier kan ik kort over zijn. Een snellere laadtijd zorg voor een beter resultaat in Google. Het rechstreeks gebruiken van digitale foto's van een memorystick van een camera is dus echt een no-no. Niet doen. Leer gebruik te maken van een grafisch pakket om afbeeldingn te optimaliseren. Een basic skill als je een serieuze webmaster bent.

4.Maak gebruik van breedte en hoogte kenmerken

Een afbeelding met de kenmerken 'width' en 'height' zal bete worden geindexeerd als een afbeelding zonder deze kenmerken. Ook al is je afbeelding het juiste formaat, en voeg je die in, stel deze kenmerken dan ook in!

5.Maak gebruik van Alt-tags en captions

Als je afbeelding het juiste formaat heeft, en je kunt hem gaan invoegen, maakt dat altijd gebruik van alt-tags en captions. Een alt tag mag meer dan een paar woorden zij, een complete zin is prima, mits relevant. Dat geldt ook voor de title tag. 

Al met al ziet een goede afbeelding er voor Google dus zo uit:

<img width="320" height="240" alt="Optimale seo afbeeldingen voor je wbsite" src="/optimale-seo-afbeeldingen-voor-je-site.png" title="Afbeeldingen en SEO, hoe zit dat nu?"/>

×