Https staat voor een http verbinding( hyper text transfer protocol Secure) die beveiligd is voor ecommerce transacties zoals bijvoorbeeld online bankieren, of uitwisseling van persoonsgegevens. Met https verzeker je de bezoeker van de website dat jij als webmaster bent wie je zegt te zijn. De gegevens die over de lijn gaan worden versleuteld middels SSL (secure socket layer)

Wat is https en wanneer kun je dit gebruiken? In deze blogpost een uitleg.

Je kunt dit heel technisch benaderen, maar het belangrijkse is dat zowel de zender als ontvanger een gelijke sleutel nodig hebben om de verbinding tot stand te kunnen brengen. De server en de client dus. De server en de browser die de server bezoekt dus eigenlijk.

Zodra een beveiligde verbinding tot stand is gekomen, zal je browser dit aangeven, dat kan op verschillende manieren.

Hier zie je een beveiligde verbinding. het adres begint met https en je ziet een slotje (Internet Explorer) Als het certificaat niet klopt, krijg je een melding dat je een onbeveiligde website bezoekt. Wat je dan doet is voor je eigen risico.

Https is een protocol dat dient als beveiliging voor het uitwisselen van gegevens op het internet; het is dus een veiligheidsprotocol dat de communicatie tussen uw klant en uw website versleutelt. Het certificaat zorgt voor de encryptie van de verbinding en voor het valideren van de identiteit van uw website. Het certificaat bevat informatie over:

  • De certificaathouder
  • Het domein
  • De naam van de Certificate Authority (CA) die het certificaat heeft uitgegeven
  • Het root certificaat
  • Het land waarin het certificaat is uitgegeven.

De public key van de Certificate Authority wordt gebruikt om de handtekening op het certificaat te verifiëren. Als het SSL certificaat geldig is, het adres van de site begint met ‘https’ en de domeinnaam overeenkomt met de naam in het certificaat, dan zal het bekende gesloten hangslotje zichtbaar zijn in de browser.

Wanneer moet je nu zelf https gebruiken en hoe kom je eraan?

Je gebruikt https als je met klantinformatie werkt. Als je bijvoorbeeld adres en betalingsgegevens opslaat op jouw server, is een https verbinding gewenst. Je kunt een certificaat opvragen via een serviceprovider, die het vaak ook zal installeren op jouw website/server. Als dat allemaal geregeld is dan kun je jouw website benaderen via https. Een pagina met veel handleidingen om een certificaat te installeren kun je vinden op de site van sslcertificaten.

×

Inloggen

X