Een Ipad of tablet, ik ga nu even in op de Ipad, is voor kinderen een geweldig ding. Niet alleen kunnen ze er prima op leren, de peuters, maar ook kunnen ze er prima op gamen als ze wat ouder worden. Apple heeft een app-store vol met games die je kunt installeren, al dan niet gratis.

Een account is snel gemaakt, maar maak geen account aan op de naam van je kind, maar op je eigen naam. Of maak een extra account aan op jouw naam die voor je kind is bestemd. Om een app te kopen, moet er betaald worden. Dit kan door het koppelen van een creditcard, of door het opgeven van een prepaid code, een prepaid kaart die je kunt kopen bij onder andere de supermarkt. Na het opgeven van deze code zit er een tegoed op de account dat besteed kan worden, en als dat op is, dan kun je geen apps meer kopen.

Met het koppelen van een creditcard is er in principe geen limiet. Het gemak van even snel betalen is natuurlijk erg handig, maar als je een kind onbeheerd achter een ipad laat niet altijd handig. Een paar tips om te voorkomen dat je een veel te hoge rekening krijgt:

  • Laat je kind nooit het wachtwoord van de account weten waarmee hij in de appstore zit;
  • Laat kinderen niet meekijken bij het intikken van je wachtwoord. Ze onhouden alles;
  • Geef in je Ipad aan dat de aankopen altijd gevalideerd moeten worden, en niet dat je na een aankoop nog een bepaalde tijd hebt om meer te kopen. Zo zou er binnen een net gekochte app een in-app aankoop kunnen worden gedaan, en die kunnen vaak flink in de kosten lopen. Bedragen tussen de 40 en 50 euro komen voor, zelfs bij games. (Instellingen – Itunes en Appstore, ‘Vereis wachtwoord’ en ‘vereis altijd’ aanzetten
  • Optioneel: koppel geen creditcard aan een account, maar werk met de prepaid kaarten die je in de winkel kunt kopen. Kinderen kunnen op die manier ook leren omgaan met geld en wat het betekent als je moet betalen.
  • Als je voor jezelf een game gekocht hebt, dan kun je die ook installeren op de Ipad van je kind, mits je dezelfde account hebt, of familideling hebt aangezet. Er zijn dan geen kosten verbonden aan een dubbele installatie. Hetzelfde geldt (meestal) ook voor in-app aankopen.
×

Inloggen

X